Ook pro deo
088 - 629 00 64
7 dagen per week bereikbaar
(lokaal tarief)
WhatsApp gratis uw vraag!
WhatsApp naar: 06 498 788 10

Uitkeringsprobleem? LBBU bellen!


Terugbetaling uitkering

Terugbetaling van een uitkering komt ter sprake wanneer u een uitkering onterecht heeft ontvangen, de uitkering te hoog is vastgesteld, of wanneer u bepaalde informatie heeft achtergehouden. Belangrijk is dat u zo snel mogelijk een advocaat bezwaar uitkeringen inschakelt als u een dergelijk besluit heeft ontvangen van een uitkeringsinstantie. Neem contact op met een advocaat bezwaar uitkeringen om bezwaar of beroep in te dienen.

Voorlopige voorziening
Als blijkt dat de uitkering onterecht is uitgekeerd of voor een te hoog bedrag, moet u het geld terugbetalen. Vaak heeft u daar niet direct een mogelijkheid voor. Om grotere financiële problemen te beperken, kan een advocaat voor u een voorlopige voorziening vragen aan de rechtbank. Op die manier kan de terugbetaling worden opgeschort of worden uitgespreid. Neem altijd direct contact op met een advocaat als u een uitkering moet terugbetalen.

Uitkeringsfraude?
Niet in alle gevallen waarin een verkeerd uitkeringsbedrag is vastgesteld is sprake van fraude. Van fraude is alleen sprake wanneer u opzettelijk bepaalde informatie of wijzigingen niet gemeld heeft bij de uitkeringsinstantie. Lees meer over fraude.

Pro deo advocaat
In uitkeringszaken is de inzet van een advocaat in de meeste gevallen voor u nagenoeg kosteloos. De advocaat werkt op basis van gesubsidieerde bijstand (pro deo). Dit betekent dat u slechts een geringe eigen bijdrage verschuldigd bent.

Alle LBBU advocaten werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

LBBU Advocaten voor bezwaar UWV

Wij verzorgen uw bezwaar

Stel ons uw vraag en een advocaat neemt vaak nog dezelfde dag contact met u op. Ook pro deo mogelijk.

Spreek meteen een jurist, bel: 088 629 00 64 (lokaal tarief)