Ook pro deo
088 - 629 00 64
7 dagen per week bereikbaar
(lokaal tarief)
WhatsApp gratis uw vraag!
WhatsApp naar: 06 498 788 10

Uitkeringsprobleem? LBBU bellen!


Hoger beroep uitkering

Bent u het niet eens met de uitspraak van de rechter omtrent uw uitkering? Is uw beroepschrift ongegrond verklaard? In veel gevallen kunt u in hoger beroep. Hoger beroep betekent dat een andere rechter nogmaals uw zaak bekijkt en een beslissing neemt.

Hoger beroep bij speciale bestuursrechter
In uitkeringszaken worden alle hoger beroepszaken behandeld door de Centrale Raad van Beroep (CRvB) in Utrecht. Het hoger beroep moet binnen zes weken na de uitspraak van de rechtbank worden ingediend.

De procedure in hoger beroep is vrijwel hetzelfde als in beroep (eerste aanleg).

Twee soorten uitspraken zijn mogelijk:

  • Uw beroep is ongegrond: De rechter vindt de argumenten van de eiser onvoldoende om de beslissing van de overheidsinstantie te vernietigen.
  • Het beroep is gegrond: De rechter vindt dat de overheidsinstantie een verkeerde beslissing genomen heeft.

Wanneer uw beroep gegrond is, zal de uitkeringsinstantie een nieuwe beslissing moeten nemen. Daarbij moeten zij de uitspraak van de rechter naleven. In sommige gevallen zal de rechter zelf de beslissing nemen.

Als u ook in hoger beroep geen gelijk heeft gekregen, is er geen extra beroepsprocedure meer mogelijk. Alleen in uitzonderingsgevallen kunt u naar de Hoge Raad (cassatie). Uw advocaat vertelt u precies wat de gevolgen van de uitspraak in hoger beroep zijn en of u in cassatie kunt gaan.

Pro deo advocaat
In uitkeringszaken is de inzet van een advocaat in de meeste gevallen voor u nagenoeg kosteloos. De advocaat werkt op basis van gesubsidieerde bijstand (pro deo). Dit betekent dat u slechts een geringe eigen bijdrage verschuldigd bent.

Alle LBBU advocaten werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

LBBU Advocaten voor bezwaar UWV

Wij verzorgen uw bezwaar

Stel ons uw vraag en een advocaat neemt vaak nog dezelfde dag contact met u op. Ook pro deo mogelijk.

Spreek meteen een jurist, bel: 088 629 00 64 (lokaal tarief)