Ook pro deo
088 - 629 00 64
7 dagen per week bereikbaar
(lokaal tarief)
WhatsApp gratis uw vraag!
WhatsApp naar: 06 498 788 10

Uitkeringsprobleem? LBBU bellen!


Bezwaar WW uitkering

Heeft het UWV uw WW uitkering stopgezet of geweigerd? Dit heeft direct gevolgen voor uw inkomen. Laat een dergelijke beslissing daarom altijd beoordelen door een advocaat bezwaar uitkeringen. Onze advocaten helpen u graag!

Voorwaarden WW uitkering
Het UWV kan menen dat u geen recht heeft op een WW uitkering. Deze beslissing kunt u aanvechten via een advocaat. In ieder geval moet u voldoen aan de voorwaarden die door het UWV worden getoetst:

  • U bent verzekerd voor werkloosheid. Dit is meestal het geval als u werkt als werknemer en de AOW-leeftijd nog niet hebt bereikt
  • U verliest 5 uur of meer van uw arbeidsuren per week en u hebt geen recht op loon over die uren
  • U bent direct beschikbaar voor betaald werk
  • U moet minimaal 26 weken hebben gewerkt in de 36 weken voordat u werkloos werd (wekeneis)
  • U bent niet door eigen schuld werkloos geworden

Conflict met UWV
Regelmatig ontstaan conflicten tussen werknemers en het UWV. Onderwerp van die conflicten is vaak dat niet voldaan wordt aan de uitkeringsvereisten. Zo kan er discussie ontstaan over verwijtbare werkloosheid of het niet-voldoen aan de wekeneis. Een advocaat staat u bij in bezwaar als u volgens het UWV geen recht hebt op een uitkering.

alertLet op: tegen een besluit moet u binnen zes weken bezwaar indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!

Is uw bezwaarschrift ongegrond verklaard? Ook deze beslissing kunt u aanvechten via een beroepschrift.

Stopzetting WW uitkering en bijverdiensten
Het UWV houdt toezicht op alle uitkeringsgerechtigden. Ze proberen u aan werk te helpen en toetsen of u nog wel recht hebt op een uitkering bij gewijzigde omstandigheden. Een van de zaken die vaak speelt is dat u bijverdiensten hebt, waar het UWV geen weet van heeft. Bij ontdekking kan uw uitkering worden stopgezet en moet u de uitkering terugbetalen. Ook tegen deze beslissingen kunt u in bezwaar gaan. Onze advocaten helpen u!

Bijstand van een advocaat uitkeringen
Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing van het UWV inzake uw WW uitkering? Een advocaat uitkeringen van het LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op.

Pro deo advocaat
In uitkeringszaken is de inzet van een advocaat in de meeste gevallen voor u nagenoeg kosteloos. U heeft namelijk weinig inkomen. De advocaat werkt op basis van gesubsidieerde bijstand (pro deo). Dit betekent dat u slechts een geringe eigen bijdrage verschuldigd bent.

Alle LBBU advocaten werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

LBBU Advocaten voor bezwaar UWV

Wij verzorgen uw bezwaar

Stel ons uw vraag en een advocaat neemt vaak nog dezelfde dag contact met u op. Ook pro deo mogelijk.

Spreek meteen een jurist, bel: 088 629 00 64 (lokaal tarief)